Historiken bakom Barnens Hus

Barnens Hus – Ett Paradis för Barn och Föräldrar

Barnens Hus är mer än bara en butik; det är en plats som har varit en del av många familjers liv genom åren. Ursprungligen startad i Vännäs by omkring 1991, har kedjan genomgått flera förändringar. Efter en sammanslagning med Babyland 2011 och ett uppköp tillsammans med Barnas Hus i Norge, blev de en del av Nordens största barnfackhandelskedja. Denna expansion var dock inte utan sina utmaningar, då en konkurs i augusti 2013 ledde till stängningen av alla svenska butiker.

Viktiga Milepålar för Barnens Hus

 • Grundandet
  • Startade i Vännäs by omkring 1991
 • Sammanslagning och Expansion
  • Sammanslagning med Babyland 2011
  • Uppköp tillsammans med Barnas Hus i Norge
  • Blev en del av Nordens största barnfackhandelskedja
 • Konkurs och Stängning
  • Konkurs i augusti 2013
  • Stängning av alla svenska butiker

Fakta om Barnens Hus

Årtal Händelse
1991 Start av Barnens Hus i Vännäs by
2011 Sammanslagning med Babyland
2011-2013 Expansion och bildande av Nordens största barnfackhandelskedja
2013 Konkurs och stängning av alla svenska butiker

E-handelns framväxt

Efter konkursen och nedläggningen av de fysiska butikerna i Sverige, tog Barnens Hus steget in i den digitala världen. I september 2018 öppnade de sin svenska e-handelsbutik, vilket möjliggjorde för svenska kunder att återigen handla från deras omfattande sortiment. Denna digitala expansion markerade en ny era för företaget, där fokus lades på att tillgodose föräldrar och barns behov online.

Produktsortimentet hos Barnens Hus

Det breda sortimentet hos Barnens Hus täcker allt från barnvagnar och bilstolar till barnkläder och leksaker. De erbjuder även produkter för mammor samt inredningsartiklar som skapar en trivsam och funktionell miljö för barn. Varje produkt är noggrant utvald för att försäkra kvalitet och säkerhet för barnet. Här finns en liknande artikel på samma tema: Folkets hus.

Franchisekedjan till Nordens ledande fackhandel

Från en blygsam början som franchisekedja har Barnens Hus vuxit till att bli en ledande aktör inom barn- och babyprodukter i Norden. Genom sammanslagningen med andra butiker och expansionen över landsgränserna, har de cementerat sin position på marknaden. Deras erfarenhet och kunskap inom området gör dem till en pålitlig partner för föräldrar. Läs även artikeln Ronaldos hus.

Konkursen och dess följder

Konkursen 2013 var en svår tid för Barnens Hus, med stängning av butiker i stora svenska städer som Stockholm och Göteborg. Men deras norska motsvarighet, Barnas Hus, fortsatte att blomstra under en annan ägare. Denna motgång visade sig vara en vändpunkt som ledde till nya strategier och en omfokusering på e-handel.

Förvärvet av Barnas Hus i Norge

I december 2016 tog företaget HTS Hans Torgersen & Sønn AS över rodret för Barnas Hus i Norge. Detta förvärv säkerställde att varumärket fortsatte att växa och utvecklas, och idag är de marknadsledande inom sitt segment i Norge. Deras framgångar har gett värdefulla insikter som har kunnat överföras till den svenska marknaden.

Stängningen av den svenska webbplatsen

Trots en framgångsrik lansering av e-handeln i Sverige, beslutades det sommaren 2019 att den svenska webbplatsen skulle stängas ner. Detta beslut visar på de utmaningar som detaljhandeln står inför i en alltmer digitaliserad värld, där konkurrensen är hård och konsumentbeteenden förändras snabbt.

Sammanfattning och framtidsperspektiv

Barnens Hus har spelat en viktig roll för många barn och föräldrar genom åren. Trots ekonomiska svårigheter och marknadsutmaningar har de fortsatt att anpassa sig och hitta nya vägar att nå ut till sina kunder. Med en stark historia och en vilja att fortsätta utvecklas, kommer Barnens Hus förmodligen att fortsätta vara en del av många familjers liv, oavsett om det är genom fysiska butiker eller onlineplattformar.Barnens hus erbjuder ett lekfullt utbud av leksaker och aktiviteter som inspirerar till kreativt lärande och glädje för barn i alla åldrar.