Om Filmen ”Fullt hus”

Fullt hus (Cheaper by the Dozen på engelska) är en amerikansk komedifilm från år 2003, regisserad av Shawn Levy. Filmen är en modern tolkning av den klassiska filmen ”Dussinet fullt” från 1950 och har blivit en älskad familjefilm för många.

I huvudrollerna ser vi Steve Martin och Bonnie Hunt, som spelar föräldrarna i den stora Baker-familjen.

Piper Perabo och Tom Welling är också med i ensemblen, vilket bidrar till filmens stjärnglans. Den svenska DVD-releasen skedde den 4 augusti 2004 och har sedan dess varit en populär film att se om och om igen.

Viktiga Karaktärer i ”Fullt hus”

 • Tom Baker
  • Spelas av Steve Martin
  • Familjens patriark
  • En kärleksfull men ofta överväldigad far
 • Kate Baker
  • Spelas av Bonnie Hunt
  • Familjens matriark
  • Organiserar familjens kaotiska liv
 • Norra Baker
  • Spelas av Piper Perabo
  • Äldsta dottern
  • Strävar efter självständighet
 • Charlie Baker
  • Spelas av Tom Welling
  • Äldsta sonen
  • Sportig och populär

Fakta om ”Fullt hus”


Titel Utgivningsår Regissör Huvudrollsinnehavare Svensk DVD-release
Fullt hus 2003 Shawn Levy Steve Martin, Bonnie Hunt 4 augusti 2004

Handlingen i Fullt hus

Familjen Baker är inte vilken familj som helst; de består av hela 12 barn och deras föräldrar, Tom och Kate. Livet i den stora familjen är minst sagt händelserikt och utmanande. När Tom får ett drömjobbserbjudande som tränare för ett ungdomslag i amerikansk fotboll, ställs familjen inför utmaningen att flytta till en ny stad. Samtidigt får Kate möjligheten att åka på en bokturné för att marknadsföra sin bok, vilket leder till att Tom ensam måste hantera både familjens kaos och sitt nya jobb.

Skådespelarinsatserna

Steve Martin, känd för sin komiska timing och karismatiska närvaro, spelar pappa Tom med en perfekt blandning av värme och frustration. Bonnie Hunt, som spelar mamma Kate, kompletterar Martins roll med sin egen humor och starka skådespelartalang. Tillsammans skapar de en trovärdig och underhållande bild av föräldralivet i en stor familj. Piper Perabo och Tom Welling bidrar med sina prestationer som de äldre barnen i familjen, vilket ger filmen ytterligare djup och dynamik.
Liknande artikel Anne franks hus.

Filmens Teman och Budskap

I Fullt hus behandlas teman som familjesammanhållning, föräldraskapets utmaningar och vikten av att balansera arbete med familjeliv. Filmens budskap lyfter fram att ingen framgång är värd något om man måste offra sin familjs välbefinnande. Den visar också på de kompromisser och uppoffringar som ofta krävs för att hålla en stor familj lycklig och sammanhållen.

Mottagandet av Fullt hus

Fullt hus mottogs med blandade recensioner från kritiker, men blev en favorit bland familjepubliken. Filmen prisades för dess humor och hjärtevärmande scener, även om vissa ansåg att den föll i fällan av att vara förutsägbar. Trots detta har den etablerat sig som en modern klassiker inom familjekomedigenren och dess popularitet har hållits vid liv genom åren.

Uppföljaren Fullt hus igen

Efter framgången med den första filmen släpptes uppföljaren Fullt hus igen år 2005. Även denna film följer familjen Baker och deras äventyr, men den kunde inte helt leva upp till den första filmens charm och framgång. Trots detta är den en del av Fullt hus-serien och har sina egna ögonblick av komedi och familjeglädje.
Läs även artikeln Svenska hus.

Varför Fullt hus Är Värd att Se

Fullt hus är en film som erbjuder skratt, igenkänning och en dos av verklighetens utmaningar. Den är en perfekt film för en familjefilmkväll där alla åldrar kan hitta något att njuta av. Dessutom är filmens budskap om familjens betydelse något som aldrig blir oaktuellt. Det är en film som inte bara underhåller utan också påminner oss om vad som verkligen är viktigt i livet.

Sammanfattning

Fullt hus är en film som fortsätter att föra samman familjer framför TV-skärmen. Med sin charmiga ensemble, tidlösa skämt och hjärtevärmande stunder är det en film som kommer att fortsätta att vara en del av många familjers filmtradition i åratal framöver. Oavsett om det är första eller femtionde gången du ser den, är Fullt hus en film som alltid lyckas leverera skratt och goda känslor.
Fullt hus