Naturens Hus – En Pärla vid Vattnet

Naturens Hus är inte bara en plats för avkoppling utan också en kulturell mötespunkt som förenar naturupplevelser med gastronomi. Beläget i det natursköna Rynningeviken, erbjuder Naturens Hus sina besökare en unik kombination av restaurang, café och konferensfaciliteter.

Området kring Hjälmaren och Svartån ger en lugnande bakgrund för alla som söker en paus från stadens brus.

 • Restaurang
  • Serverar mat tillagad med lokala råvaror
  • Utsikt över Hjälmaren
  • Öppen för både lunch och middag
 • Café
  • Erbjuder ett urval av fika och lättare rätter
  • Perfekt för en kopp kaffe efter en promenad i naturen
 • Konferens
  • Moderna konferensrum med plats för olika evenemang
  • Team-building aktiviteter i natursköna omgivningar
Funktion Beskrivning Öppettider
Restaurang Mat med lokala råvaror, utsikt över Hjälmaren 11:00 – 21:00
Café Fika och lättare rätter 09:00 – 18:00
Konferensfaciliteter Moderna rum för möten och aktiviteter Efter bokning

Arkitektonisk Pärla i Naturskönt Reservat

Arkitekt Håkan Bjurström från Clarus Arkitekter har med Naturens Hus skapat en byggnad som harmonierar med sin omgivning. Uppförd 2006, står byggnaden som ett exempel på modern arkitektur som respekterar och framhäver naturens skönhet. De stora fönsterytorna bjuder på en storslagen utsikt och suddar ut gränserna mellan inne och ute.

Å-staden – Ett Projekt för Natur och Fritid

Naturens Hus är en viktig del av projektet Å-staden, initierat av Örebro kommun. Projektet strävar efter att förbättra tillgängligheten och kvaliteten på natur- och rekreationsområdena runt Svartån. Genom att främja hållbarhet och tillgänglighet, bidrar Naturens Hus till Å-stadens vision om en levande och hållbar stadsdel.

Restaurangen – Smakupplevelser i Naturnära Miljö

Restaurangen i Naturens Hus lockar med sitt lokalt producerade och säsongsanpassade utbud. Gäster kan njuta av välkomponerade rätter medan de blickar ut över den lugnande vattenytan. Det är en plats där maten inte bara tillfredsställer smaklökarna utan även själen, tack vare den nära kontakten med naturen.

Caféet – Fika med Utsikt

Caféet erbjuder en avslappnad atmosfär för en fika eller ett lättare mål. Med sitt breda utbud av kaffe, bakverk och lättare lunchalternativ är det en idealisk plats för både vardagsbesökare och turister. Den natursköna omgivningen och den trevliga miljön gör varje besök till en minnesvärd upplevelse.
Läs mer om Pernilla Wahlgren hus här.

Utställningslokaler och Naturskola

Förutom att vara en plats för mat och dryck, huserar Naturens Hus även utställningslokaler och en naturskola. Utställningarna fokuserar ofta på den lokala naturen och miljön, medan naturskolan erbjuder pedagogiska program för skolklasser och andra grupper. Det är ett utmärkt sätt att lära sig mer om naturen och dess betydelse för vårt ekosystem.

En Stenbyggnad som Speglar Naturen

Byggnaden är konstruerad av sten, ett material som speglar den omgivande naturen och ger en känsla av beständighet och hållbarhet. Den arkitektoniska designen med stora fönster öppnar upp för en dialog med landskapet och skapar en känsla av att vara mitt i naturen trots att man befinner sig inomhus.
Naturens Hus, en oas för naturälskare, erbjuder utbildning och rekreation vid vackra naturscenerier.

Vattenparken – En Konstgjord Vattenspegel

Vattenparken, där Naturens Hus är beläget, är en del av Rynningeviken som präglas av en stor konstgjord vattenspegel. Denna vattenspegel ger en extra dimension till platsen och förstärker den naturliga skönheten. Besökare kan promenera längs vattnet och njuta av den stilla atmosfären som vattnet bidrar med.
För mer mer information besök ##domain##.

En Framtid för Hållbarhet och Naturupplevelser

Naturens Hus står som en förebild för hur moderna byggnader kan integreras i naturen på ett hållbart sätt. Det är en plats som förenar människor, mat och miljö, och som fortsätter att inspirera till en framtid där vi lever i harmoni med vår omgivning. För alla som besöker Örebro är Naturens Hus en destination värd att utforska.