Jocke och Jonnas Hus – En Resa Genom YouTube-stjärnornas Liv

Jocke & Jonna AB, tidigare känt som Jockiboi & Jonna AB, är ett namn välkänt i den svenska sociala mediesfären. Bolaget, som grundades 2016, har sedan dess varit navet i Joakim och Jonna Lundells kreativa verksamhet, med fokus på video- och musikproduktion.

Med Joakim Lundell, Jonna Lundell och Danjal Kanani i spetsen, har företaget främst blivit känt för sina vloggar, där paret delar med sig av sitt liv till sina följare.

 • Grundandet av Jocke & Jonna AB
  • Grundat: 2016
  • Grundare: Joakim Lundell, Jonna Lundell
  • Ursprungligt namn: Jockiboi & Jonna AB
 • Verksamhetens fokus
  • Video- och musikproduktion
  • Vloggande
  • Sociala medier
 • Nyckelpersoner
  • Joakim Lundell
  • Jonna Lundell
  • Danjal Kanani
År Händelse Noteringar
2016 Grundandet av Jocke & Jonna AB Bolaget startar sin verksamhet
2017 Första vloggen publiceras En milstolpe för kanalen och företaget
2018 Nytt hus köps En viktig del av vlogginnehållet

Årets Makthavare inom Sociala Medier

Jocke & Jonna har flera gånger korats till Årets Makthavare inom sociala medier, enligt Maktbarometern som utförs av Medieakademin. Med förstaplatser 2017, 2018, 2021 och 2022, samt en andraplats 2019 och en tredjeplats 2020, har paret bevisat sin starka närvaro och inflytande på den digitala arenan.

En Milstolpe på YouTube

Den 20 juli 2021 nådde Jocke & Jonnas YouTube-kanal en imponerande milstolpe med en miljon prenumeranter. De blev därmed den andra svenskspråkiga kanalen att nå detta eftertraktade antal, en bedrift som först uppnåddes av Therése Lindgren.

Från Practical Jokes till Diversifiering

Parets YouTube-kanal började med en serie av practical jokes, där Joakim ofta lurade Jonna i olika skämtsamma situationer. Efter att ha producerat hundratals sådana filmer beslutade paret att gå vidare och utveckla sitt innehåll. Sedan december 2016 har kanalen inte uppdaterats med nya pranks, vilket markerar en ny era i deras skapande.
Denna artikel är även relevant för ämnet Teknikens hus.

Joakim Lundells Solokarriär och Priser

I takt med att paret utvecklade sitt varumärke, lanserade Joakim Lundell sin solokarriär med singeln ”All I Need”. Deras gemensamma kanal har mottagit flera utmärkelser, inklusive Årets Youtuber i Guldtuben, vilket ytterligare cementerar deras status som inflytelserika skapare.
Jocke och Jonna har skapat ett drömhus med en personlig touch och moderna bekvämligheter som speglar deras unika stil.

Spökjakt – En Annorlunda Serie

Vid sidan av vloggar och practical jokes, har Jocke & Jonna även producerat serien Spökjakt. I denna serie besöker de olika historiska platser för att utforska paranormal aktivitet, vilket visar på parets mångsidighet och vilja att experimentera med olika typer av innehåll.

Huset i Norrköping och Renoveringsproblem

2018 stod Jocke & Jonna inför en stor utmaning när de köpte en villa i Norrköping för 8,7 miljoner kronor. Planen var att genomföra en ytskiktsrenovering, men de stötte på problem då säljaren hade dolt befintliga fel. Situationen eskalerade och involverade medverkan i programmet Fuskbyggarna samt rättsliga åtgärder.

Kontrovers kring Renoveringshjälpen

Under renoveringsprocessen kontaktades paret av Johan Sernebrink, som erbjöd sig att hjälpa till med bygget. Detta ledde till ytterligare komplikationer då Sernebrink anklagades för att vara en fuskbyggare och för att ha orsakat problem på arbetsplatsen, vilket Joakim Lundell tog upp i ett videoklipp.
Här finns en artikel på samma tema: Handpenning hus.

Egna Produktioner och Nytt Format

Från och med 2020 har Jocke & Jonna satsat på större egna produktioner, liknande traditionella TV-format, men publicerat på YouTube. Dessa produktioner involverar tävlingar med deltagare som kämpar om en vinst, vilket breddar deras innehåll och lockar nya tittare.

Tävlingsformatet och Deltagarnas Drama

I en av deras tävlingsformat bjöds 20 deltagare in för att tävla om en vinstsumma på 25 000 kronor. Tävlingen bestod i att gömma sig från Joakim och Danjal, och resulterade i en serie av videoklipp som publicerades veckovis. Finalen vanns av Diana Baban efter en dramatisk vändning som involverade deltagarnas interaktioner på sociala medier.