En Naturskön Plats vid Hjälmarens Strand

Naturens Hus i Örebro är en idyllisk plats belägen i naturreservatet Rynningeviken i Örebro, där besökare kan njuta av en harmonisk blandning av natur och kultur. Med sitt läge mellan Svartån och Hjälmaren, erbjuder Naturens Hus en unik möjlighet att uppleva den svenska naturen på nära håll.

Huset, som är en del av den större satsningen kallad Vattenparken, fungerar som en knutpunkt för naturupplevelser och rekreation.

Detaljerad Lista över Faciliteter och Aktiviteter

 • Restaurang och Café
  • Serverar ekologiska och lokalt producerade råvaror
  • Utsikt över Hjälmaren
 • Utbildningsaktiviteter
  • Skolprogram för olika åldersgrupper
  • Guidade turer i naturreservatet
 • Rekreation och Friluftsliv
  • Vandringsleder och promenadstigar
  • Birdwatching och naturfotografering
 • Evenemang och Kultur
  • Konserter och utställningar
  • Temadagar och workshops

Fakta om Naturens Hus

Aspekt Information
Läge Rynningeviken, Örebro
Nära vatten Svartån och Hjälmaren
Del av Vattenparken
Huvudsyfte Naturupplevelser och rekreation
Öppnades [År när Naturens Hus öppnades]

Arkitekturen som Förenar Inomhus och Utomhus

Arkitekt Håkan Bjurström från Clarus Arkitekter har ritat byggnaden som uppfördes år 2006. Med sin moderna design och stora fönsterytor är Naturens Hus skapat för att smälta samman med den omgivande miljön. Genom att ta in ljuset och reflektionerna från den konstgjorda vattenspegeln, skapas en känsla av att naturen fortsätter in i byggnaden.

Från Café till Konferens – Mångsidiga Möjligheter

I verksamheten hos Naturens Hus ryms en restaurang och ett café som serverar mat och fika med fokus på lokala och hållbara råvaror. Utöver detta erbjuds även konferensfaciliteter för företag och organisationer som söker en inspirerande miljö för sina möten. Med utställningslokaler och en naturskola, är Naturens Hus även en pedagogisk resurs som främjar lärande och uppskattning för naturen.

Projektet Å-staden och dess Vision

Projektet Å-staden, som Naturens Hus är en del av, är en initiativ av Örebro kommun. Syftet är att förbättra tillgången till natur och rekreationsmöjligheter längs Svartån. Genom att skapa attraktiva grönområden och främja biologisk mångfald, strävar projektet efter att skapa en hållbar och levande stad där människor kan samspela med naturen.

Utställningar och Evenemang som Berikar

Förutom att vara en plats för mat och möten, anordnar Naturens Hus utställningar och evenemang som syftar till att öka medvetenheten om miljö och natur. Dessa kan inkludera konstutställningar, föredrag om hållbar utveckling och guidade turer i naturreservatet. Därigenom blir Naturens Hus en viktig plattform för kulturella och pedagogiska aktiviteter.
Läs artikeln om ämnet A hus här.

Naturskolan – En Resurs för Lärande

Naturskolan vid Naturens Hus erbjuder skolor och andra utbildningsinstitutioner en möjlighet att fördjupa kunskaper om ekologi och miljö. Genom praktiska aktiviteter och lärande i verkliga miljöer, inspirerar Naturskolan barn och ungdomar att bli framtida förvaltare av vår miljö.

Ekologiskt och Lokalt i Restaurangen

Restaurangen i Naturens Hus sätter en ära i att servera mat som är både ekologisk och lokalproducerad. Genom att välja råvaror från närområdet, stödjer de lokala producenter och minskar miljöpåverkan. Menyn ändras med säsongerna för att alltid erbjuda det bästa från naturens skafferi.

En Del av Örebros Gröna Lunga

Rynningeviken och Naturens Hus är en vital del av Örebros gröna lunga. Området erbjuder promenadstigar, cykelvägar och picknickplatser som gör det till en perfekt destination för både stillsam avkoppling och aktiv rekreation. Naturens Hus fungerar som porten till detta gröna paradis.
Naturens hus i Örebro erbjuder en naturskön oas vid Oset och Rynningeviken, perfekt för naturupplevelser och avkoppling.

Engagemang för Hållbarhet och Miljö

Naturens Hus är inte bara en plats för njutning, utan även ett exempel på engagemang för hållbarhet och miljö. Genom sitt arbete med att sprida kunskap och skapa en hållbar verksamhet, bidrar de aktivt till en bättre framtid för både människor och natur.
Här finns en artikel på samma tema: Taxeringsvärde hus.