Hemmet är vår trygga borg. Och vi vill helst att det ska vara tryggt och säkert oavsett om vi befinner oss i hemmet eller inte är där. Vi kan till exempel vara på arbetet eller är ute och resa. Då passar ett hemlarm bra som kan skydda både dig och ditt hem genom ett smart och trådlöst system. För man vill inte behöva komma tillbaka till ett hem som exempelvis drabbats av:

  • inbrott
  • vattenskada
  • eller brand

Med hjälp av kameror, detektorer och utryckningar av väktare kan du få ett tryggare hem. Idag är larmen uppkopplade till en larmcentral med operatörer som finns på plats dygnet runt. Allt för att vara där om det skulle hända dig eller ditt hem något. Du styr generellt larmet själv genom att larma på och av, men om det skulle hända något, till exempel vid en rökutveckling, går larmet samt en signal till larmcentralen som tar vid och skickar rätt resurser.

För att få det hemlarm som du är i behov av kan du skräddarsy ditt larmsystem. Detta beror på till exempel hur ditt boende ser ut om det är en villa eller en lägenhet. En villa kräver mer komponenter än en lägenhet eftersom det generellt är mer yta att täcka.

Integrera ditt hemlarm för ett ännu smartare hem

En del hemlarm kan också integreras med produkter för ett smart hem. Det kan till exempel handla om smarta eluttag, högtalare med röstassistenter som Google Home eller digitala smarta dörrlås. Dessa kan du sedan styra med hjälp av en app på din smartphone. Det gör att du alltid kan hålla koll på hemmet och styra vissa saker vid behov. Detta utan att du behöver vara fysiskt närvarande.

Med en integrerad fjärrströmbrytare kan du till exempel styra hemmets alla lampor, eluttag och belysning med enkla knapptryck med mobilen. Det är smidigt för att till exempel se om man glömt släcka någon lampa på morgonen. Eller så vill du kunna tända en lampa på vägen hem från arbetet för att ge ett lite mer välkomnande intryck. Med en klimatdetektor kan du läsa av temperaturen och luftfuktigheten i hemmet.