Joakim och Jonna Lundells Hus – En Resa Genom Renovering och Kontroverser

Joakim och Jonna Lundell, kända från deras framgångsrika YouTube-kanal och sociala medier, har genom åren delat med sig av sin resa med att renovera sitt drömhus. Deras husprojekt har inte bara varit en renovering, utan en transformation som har följts av tusentals fans online.

Renoveringen av deras hem har varit en central del av deras innehåll, vilket har gett en insyn i både glädje och utmaningar som kommer med ett sådant stort projekt.

Utöver renoveringsprojektet har paret Lundell också varit involverade i olika kontroverser. Deras öppenhet och ärlighet i sociala medier har lett till både positiv och negativ uppmärksamhet. Trots detta har de fortsatt att engagera sin publik och utveckla sitt varumärke, vilket har lett till grundandet av Jocke & Jonna AB.

Detaljerad Lista över Renoveringsprojektet

 • Planering och Design
  • Inledande skisser och ritningar
  • Val av inredningsstil och färgsättning
 • Större Renoveringsarbeten
  • Ombyggnad av kök och badrum
  • Tillägg av nya rum och funktioner
 • Inredning och Dekoration
  • Val av möbler och inredningsdetaljer
  • Installation av belysning och tekniska lösningar
 • Trädgård och Utemiljö
  • Anläggning av trädgård och uteplatser
  • Installation av pool och andra utomhusfaciliteter

Tabell med Fakta Relaterade till Jocke & Jonna AB

År Händelse Beskrivning
2016 Grundande av Jocke & Jonna AB Bolaget grundades av Joakim och Jonna Lundell tillsammans med Danjal Kanani.
2017 Start av husprojekt Joakim och Jonna påbörjade renoveringen av deras nuvarande bostad.
2018 Expansion av verksamheten Utökning av innehållsproduktionen till att inkludera fler aspekter av deras liv.
2019 Kontroverser Paret Lundell blev inblandade i olika mediediskussioner och kontroverser.

Sociala Mediers Makthavare

Joakim och Jonna Lundell har flera gånger erkänts som Årets makthavare inom sociala medier i Maktbarometern, en prestigefylld undersökning av Medieakademin. De har toppat listan 2017, 2018, 2021 och 2022, och placerat sig i topp tre även andra år, vilket bekräftar deras inflytande och popularitet på plattformar som YouTube.

En Milstolpe på YouTube

Parets YouTube-kanal nådde en imponerande milstolpe den 20 juli 2021 när de fick en miljon prenumeranter. Detta gjorde dem till den andra svenskspråkiga kanalen som nått så många prenumeranter, ett bevis på deras breda och lojala fanbas.

Från Practical Jokes till Musiksatsning

Joakim och Jonna Lundells resa på YouTube började med practical jokes, där Joakim ofta skämtade med Jonna i olika upptåg. Efter att ha skapat hundratals filmer av denna typ, valde paret att gå vidare och utforska nya projekt, inklusive Joakims lansering av sin musikkarriär med singeln ”All I Need”.

En Paus från YouTube

I september 2017 gjorde paret ett oväntat uttalande på Facebook om att de skulle ta en permanent paus från att lägga upp videoklipp. Detta beslut väckte stor uppmärksamhet bland deras följare och skapade spekulationer om deras framtida inriktning.

Spännande Spökjakt

Vid sidan av sina vloggar och skämtvideor har paret även skapat serien ”Spökjakt”, där de besöker olika historiska platser i jakt på övernaturliga fenomen. Denna serie har tilldragit sig en dedikerad publik som fascineras av det paranormala.
Joakim Lundell bor i ett lyxigt hus med modern design och avancerad teknologi, vilket speglar hans framgång som influencer.

Kontroversen med Villaköpet

I början av 2018 köpte Joakim och Jonna en villa utanför Norrköping för 8,7 miljoner kronor. Renoveringsplanerna tog dock en oväntad vändning när det uppdagades att säljaren hade dolt fel i fastigheten. Detta ledde till en serie juridiska strider som även involverade medverkan i TV-programmet Fuskbyggarna.
Läs även artikeln Järfälla hus.

Renoveringskaos och Anklagelser om Fuskbygge

Under renoveringsprocessen uppstod ytterligare problem när en självutnämnd arkitekt och snickare, Johan Sernebrink, misslyckades med att leva upp till sina löften om husbygget. Detta resulterade i anklagelser om dåligt hantverk, missade deadlines och till och med sexuella trakasserier. Joakim Lundell gick ut offentligt och kallade Sernebrink för en fuskbyggare och bedragare, vilket ledde till en polisutredning om förtal och olaga hot.

Egna Produktioner och Tävlingar

Sedan 2020 har Jocke & Jonna utvidgat sitt innehåll genom att producera större projekt där de bjuder in deltagare att tävla om priser. Dessa produktioner har likheter med traditionella TV-format men utspelar sig på YouTube, vilket visar på parets förmåga att anpassa sig och innovera inom digital underhållning.
Liknande artikel Hus Göteborg.

Dramatik i Tävlingen ”Göm Dig”

Under sommaren 2020 lanserade de tävlingen ”Göm Dig” där kända youtubare och influencers tävlade om en vinstsumma på 25 000 kronor. Tävlingen ledde till spänning både i och utanför serien, med en del dramatik som spreds på sociala medier. Detta visar på den påverkan och det engagemang som Jocke & Jonnas produktioner kan generera.